Grimstad kino

Grimstad kino.jpg

Om kinoen

Du finner Grimstad kino i Grimstad Kulturhus. Kulturhuset åpnet 6. desember 1985, og ligger sentralt i Grimstad ved Hestetorvet. Huset har en kombinert teater- og kinosal i tillegg til to mindre kinosaler. 

Grimstad Kommune opprettet det kommunale foretaket Grimstad Kulturhus KF har ansvaret for den daglige driften av kulturhuset 1. januar 2015.

Etter ti års outsourcing av driften til Kinosør/Kristiansand Kino vedtok kommunen å ta driften tilbake til kommunal drift for å sikre et bredere kulturtilbud til sine innbyggere.

Kinosalene
Catilina, oppkalt etter skuespillet Henrik Ibsen skrev mens ha jobbet som apotekerlærling i Grimstad, er Aust-Agders største kinosal med 341 seter. Salen har B-scene, konsertflygel (Steinway & Sons C-Flygel) og konvensjonelt lyd- og lysutstyr. Catilina er med i digitalkinoprosjektet til Film & Kino.

Pan, etter romanen av Knut Hamsun, er en kinosal med 104 seter. Salen kan også benyttes som konferansesal eller til mindre konserter. I 2005 ble det montert ny kinomaskin og nytt lydanlegg i salen.
Vesle Hallvard, som er den minste salen, har fått navnet sitt etter en barnebok utgitt i 1905 av Landvikmannen, bladmannen, forfatteren og bonden Kristen Stalleland. Salen har 50 seter, og fikk i 2005 installert Dolby Digital i tillegg til nytt høytalersystem.

Kristiansand Kino overtok 15. mai 2005 driften av Kulturhuset.

I og ved Kulturhuset finner du ellers parkeringshus i to etasjer, videoutleie, legekontor, tannlege og mye mer.

Kortfilmfestivalen
Kortfilmfestivalen avholdes hvert år i Grimstad, og er en viktig debutarena for mange unge filmskapere i Norge. Samtidig er det kanskje det viktigste visningsstedet for den frie og uavhengige filmen i Norge, og knytter bå mellom det norske og internasjonale kortfilmmiljøet. Gjennom 6 intense dager med norsk og internasjonal kortfilm og dokumentarfilm, utekino og arrangementer, setter filmbransjen virkelig preg på byen.

Kontaktperson på Grimstad kino

Inger-Johansen.jpg
Inger Boel JohansenKey Account Manager+47 971 08 474

Fakta om kinoen

Kinobesøk i 2019:
42 475

Årlige forestillinger:
2958

Antall saler:
3

Kinoens egen hjemmeside:
Klikk her

Hvorfor reklamere på kino?

  • Mørk sal
  • Stort lerret
  • Fantastisk bilde og lyd
  • Liten / ingen multitasking
  • God sinnsstemning
  • Folk forventer reklame

Du kan skifte reklamen så ofte du vil i løpet av visningsperioden. Lokalreklame på kino er et kostnadseffektivt medium som treffer målgruppen nøyaktig.

Nedenfor kan du se vår teaser for lokal kinoreklame.

Løvenvold kino midlertidlig stengt.

Nyheter / 08-10-2020

Vi søker
Key Account Manager

KeyAccount.jpg

Er du vår nye Key Account Manager?
Klikk deg inn inn på stillingsannonsen:

Les saken

Nyheter / 31-05-2021

Spektakulær gjenåpning

Ford-thumb-kuppel-colosseum.jpg (1)

Premiere for det nye reklame-stuntet
for Ford Mustang Mach-E
.

Les saken

Nyheter / 15-03-2021

Satser på
hybridarrangement

NOROG-på-ColosseumThumb.jpg

Næringslivet og politiske aktører
møtes til viktig årskonferanse. 

Les saken