Media Directs Norges personvernerklæring

Media Direct Norge AS (heretter omtalt som «Media Direct Norge», «vi» eller «oss») samler inn personopplysninger vi trenger for å levere våre produkter og digitale tjenester, for å forbedre tjenestene, og for å gi relevant informasjon. Personopplysningene vi samler inn, er utelukkende til Media Direct Norges egne formål og aldri på vegne av tredjeparter.

I denne erklæringen beskriver vi hvilke personopplysninger vi samler inn, hvordan vi behandler dem, til hvilke formål vi bruker denne informasjonen, samt dine rettigheter knyttet til behandling av dine personopplysninger.

Media Direct Norge er behandlingsansvarlig for personopplysningene som behandles hos oss, og du kan alltid ta kontakt med oss dersom du har spørsmål eller kommentarer om vår behandling av dine personopplysninger.


Personopplysninger for deg med kundeforhold hos Media Direct Norge

Ved kjøp av en av våre B2B-tjenester vil vi registrere begrensede personopplysninger slik at vi kan følge opp våre kunder. Vi registrerer kundens firmanavn, samt navn, epost og telefonnummer til kundens kontaktperson.

Når du samhandler med Media Direct Norge, kinoreklame.no, apper og/eller i våre tilknyttede tjenester, vil vi behandle dine personopplysninger med det formålet å levere best mulige tjenester. Det er de personopplysningene som du selv legger inn i den aktuelle tjenesten som lagres, som f.eks. navn, adresse, fødselsdato, kjønn, og epost. Vi vil også kunne lagre enhets- og nettleserdata som loggdata, IP-adresser, cookies (informasjonskapsler), samt informasjon om hvordan du bruker våre digitale tjenester. Dette bidrar til best mulig brukeropplevelse for deg ved at du får bedre funksjonalitet og innhold som er relevant for deg.

 

Våre formål med og grunnlag for behandling av personopplysninger

Media Direct Norge sikrer at opplysningene vi samler inn og behandler om deg utelukkende brukes til følgende formål:

  •        For å levere produkter og tjenester;
  •        For å besvare eventuelle spørsmål eller innsigelser du måtte ha;
  •        For at du skal kunne delta i konkurranser eller kampanjer;
  •        For å gi deg opplysninger om de produkter og tjenester som du tidligere har kjøpt hos oss, som du har rettet forespørsel til oss om, eller tilsvarende produkter og tjenester;
  •        For å underrette deg om endringer i våre ytelser;
  •        For å forbedre våre produkter og ytelser;
  •        For å forhindre og begrense ulike misbruk av våre tjenester.

Våre grunnlag for behandling av dine personopplysninger for disse forskjellige formålene er følgende:

  •        Behandlingen er nødvendig for å oppfylle en kontrakt;
  •        Behandlingen er nødvendig for å overholde en rettslig forpliktelse som påhviler Media Direct Norge;
  •        Behandlingen er nødvendig for at Media Direct Norge skal forfølge sine legitime interesser;
  •        Ditt samtykke. For de tilfeller vi baserer vår behandling på ditt samtykke, har du rett til å tilbakekalle dette når du selv ønsker.

 

Generelt for alle brukere

På våre nettsteder, for eksempel kinoreklame.no, bruker vi såkalte cookies, som lagres i nettleseren din. En cookie er en tekstfil som lagres lokalt i din nettleser, og som kan leses av våre tjenester. Cookies benyttes til tekniske formål, for å gi deg bedre funksjonalitet og innhold, samt for å tilpasse annonsering på nettsidene. Du kan selv styre bruken av cookies gjennom innstillingene i din nettleser.

Dersom du deltar i konkurranser eller undersøkelser i regi av Media Direct Norge, kan du bli bedt om å registrere deg med navn og e-postadresse for å delta. Ved å delta samtykker du til at vi kan registrere dine svar og publisere ditt navn dersom du vinner.

 

Dine rettigheter

Media Direct Norge tar sikkerhet og vern av personopplysninger på alvor. Dine personopplysninger tilhører deg og du har blant annet rett til å:

  •        Be om en oversikt over personopplysninger vi behandler om deg;
  •        Be om å få rettet eller endret personopplysninger som er feilaktige eller ufullstendige;
  •        Be om at dine personopplysninger slettes;
  •        Be om at behandlingen av personopplysningene dine begrenses;
  •        Be om overføring av dine personopplysninger til en tredjepart som leverer tjenester;
  •        Komme med eventuelle innsigelser til vår behandling av dine personopplysninger i tilfeller hvor vi mener behandlingen er nødvendig for Media Direct Norge for å oppfylle vår legitime interesse;
  •        Når som helst korrigere eller trekke tilbake samtykke du har gitt til oss;
  •        Klage på vår behandling av dine personopplysninger til Datatilsynet.

Denne listen er en oversikt, og vi gjør oppmerksom på at det finnes enkelte lovfestede unntak fra disse rettighetene.

 

Hvor lenge Media Direct Norge lagrer dine personopplysninger

Media Direct Norge lagrer dine personopplysninger bare så lenge det er nødvendig for oss for å oppfylle formålet med behandlingen. Når formålet er oppnådd eller falt bort, vil vi slette eller anonymisere personopplysningene dine, slik at de ikke lenger kan knyttes til deg.

 

Hvem Media Direct Norge deler dine data med

Media Direct Norge har forskjellige tjenesteleverandører som det er nødvendig å dele visse personopplysninger med for at de skal kunne levere sine tjenester til oss. Dette vil typisk være leverandører vi bruker i (i) vår daglige drift av kundeservice og administrasjon, (ii) håndtering av  teknisk infrastruktur som Media Direct Norge trenger for å levere sine tjenester, (iii) bistand til å beskytte og sikre våre systemer og tjenester, samt (iv) funksjoner til markedsføring.

Alle tjenesteleverandører som behandler personopplysninger på vegne av Media Direct Norge må inngå en databehandleravtale som begrenser behandlingen av personopplysningene, samt fastsetter konkret hva, hvordan, hvorfor og hvor lenge personopplysningene kan behandles.

 

Endringer i Media Direct Norges personvernerklæring

Media Direct Norge vil kunne foreta endringer i denne personvernerklæringen, og den ble sist oppdatert 20. april 2021. Vi oppfordrer deg til jevnlig å besøke denne siden for å lese og oppdatere deg på vår til enhver tid gjeldende personvernerklæring.

 

Kontakt vedrørende personvern

Ved spørsmål eller kommentarer til oss vedrørende personvern, vennligst ta kontakt på .

 

Bruk av cookies på Media Direct Norges nettsteder

Når du bruker en nettleser på internett vil det lagres informasjon, såkalte cookies, i din nettleser. Cookies inneholder ikke personopplysninger i seg selv, men har en unik kode som gjør at nettstedet kan kjenne igjen nettleseren din fra gang til gang.

Cookies brukes til en rekke ulike formål, for eksempel for å tilpasse siden til enheten du bruker, huske innstillinger du har gjort, samt levere og tilpasse annonser på nettstedet.

Media Direct Norge kan bruke cookies når vi leverer våre tjenester. Noen cookies plasserer vi selv (førsteparts-cookies), mens andre er plassert av samarbeidspartnere (tredjeparts-cookies). Media Direct Norge har avtale med alle som plasserer cookies på våre nettsteder, som sikrer at informasjonen utelukkende brukes i tråd med det konkrete formålet til tjenesten.

Vi benytter flere ulike typer cookies på våre nettsteder til ulike formål:

Tekniske formål

Tekniske cookies er nødvendige for at nettstedet skal fungere tilfredsstillende, for eksempel informasjon om operativsystem, skjermstørrelse og type nettleser du bruker når du besøker nettstedet.

Analytiske formål

Vi bruker cookies for å analysere internettrafikken og bruken av nettstedene, for eksempel hvor mange klikk de ulike artiklene får, eller hvor trafikken kommer fra. Dette er nødvendig informasjon for å utvikle tjenestene og det redaksjonelle tilbudet.

 

Hvordan endre innstillinger for cookies

Du kan justere hvilke cookies som lagres lokalt på din enhet ved å gå inn i innstillinger i nettleseren din, eller ved å bruke egne programmer som er laget spesielt for å administrere informasjonskapsler.

Alle de vanligste nettleserne har funksjonalitet som lar deg regulere hvilke cookies du ønsker å akseptere, om du ønsker å bli varslet osv. Normalt finner du dette under fanen "Valg" eller "Innstillinger".

Velger du bort cookies, vil du kunne oppleve at det påvirker funksjonaliteten på enkelte nettsteder.